Stukje history

Een stukje geschiedenis over de oprichting van Duikschool Maritim.

De duikschool werd opgericht door Ina en Tim Jongkees. Zij werden voor hun duikbrevetten opgeleid in Beverwijk onder de vlag van de landelijke duikvereniging ASA die inmiddels is opgeheven. Zij behaalden vervolgens hun instructeursbrevetten en wilden daar toch wel wat mee doen. De naam Maritim werd voorgesteld door een goede vriendin: het samenvoegen van de beide voornamen van de oprichters Marina en Tim.

De activiteiten kwamen tot stand in het toenmalige en inmiddels gesloopte zwembad De Horst in Heerhugowaard en werden later verplaatst naar het nieuwe zwembad De Waardergolf.

Er ontstond een enthousiaste ploeg duikers die tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat. De eerste cursiste woont al jaren in het buitenland, duikt nog steeds en houdt contact met Maritim. Er is zelfs al een tweede generatie duikers ontstaan door de kinderen van leden.

De activiteiten breidden zich in de loop van de jaren uit: bijvoorbeeld duikvakanties in binnen- en buitenland en motorritten.

De opleidingen en andere activiteiten worden inmiddels door een brede groep enthousiaste leden georganiseerd. En hoopt daar nog lang mee door te kunnen gaan.